Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

luni, 4 februarie 2013

Scandal in Biserica Sfântul Ştefan din Zalău

Scandal de proportii in Biserica Sfântul Ştefan din Zalău. Sute de credinciosi au navalit in altar, suparati ca preotul lor a fost inlocuit pentru ca nu ar fi respectat regulile bisericii, sustin superiorii.

Greseala putea fi insa trecuta cu vederea, striga revoltati enoriasii: preotul lor a fost pedepsit pentru ca un coleg a venit sa-l ajute cand si-a inmormantat mama. Iar Episcopia s-a grabit sa-i trimita un inlocuitor pe finul vicarului.

Dimineata, pe cand slujba ar fi trebuit sa inceapa, la usa bisericii Sfantul Stefan din Zalau credinciosii au inceput galagios prostestul impotriva noului preot.

Cei 1000 de credinciosi au refuzat sa intre in biserica, iar in semn de solidaritate cu preotul, acestia au ales sa inconjoare lacasul de cult.

Doua ore prostestul a continuat afara, timp in care inauntru preotii incercau sa tina slujba si dadeau de zor telefoane.

Furia oamenilor s-a dezlantuit, insa, atunci cand au vazut cum noul preot primeste cheile bisericii si Evanghelia. Ca la un semn, au navalit cu totii in altar.

Oamenii au blocat apoi usile si nu i-au mai lasat pe clerici sa faca nicio miscare.

Vicarul Episcopiei a fost inconjurat si nevoit sa le dea o explicatie oamenilor, care au aflat ca noul preot ii este ruda.

Preot Rus Ioan, vicarul Episcopiei Salajului: "Preotul nou nu trebuie sa dea concurs, pentru ca lucreaza in administratie de 4 ani si da, este adevarat, este finul meu si sunt mandru de el".

In cele din urma, vicarul episcopiei a fost lasat sa plece, insa oamenii sunt hotarati sa faca saptamana viitoare un miting in centrul orasului Zalau, daca preotul lor nu va fi lasat sa slujeasca.

Superiorii vor sa-l pedepseasca pentru ca la inmormantarea mamei sale ar fi slujit un preot dintr-o alta eparhie si ar fi incalcat astfel una dintre legile bisericesti.

5 comentarii:

  1. Dacă preotul este bun, cu un comportment adecvat slujirii preoțești și iubit de enoriași, atunci și episcopii să asculte de voința acestora. În BOR canoanele nu trebuie să însemne dictatură, ci dragoste față de poporul ce tebuie mântuit. Domnul Iisus Hristos a batjocorit vreun fariseu (din cei care-L condamnaseră...)? Nu, i-a certat doar.
    Să mai lase și consilierii, inspectorii, vicarii și toată tagma de spălători de funduri arhierești (cine îi ascultă...) lăcomia de bani obținuți prin vânzarea, pardon, aranjamentul, parohiilor bune.
    În ton cu pretextul evenimentului: să-și îngroape părinții, slujind singuri, această clică de turnători.
    Să lase locului preoții buni și pe episcopi să-și vadă de treaba lor spirituală, net superioară aranjamentelor financiare.
    Râd sectarii și politicienii când văd asemenea scandaluri în Biserică.
    Nu semnez, sunt de departe...

    RăspundețiȘtergere
  2. Totuși să intri cu forța în altar? Acolo slujesc îngerii și tu te comporți ca un diavol?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt sigura ca a fost o nedreptate. Altfel ar fi fost liniste si pace si ar fi putut sa tina Sfanta Slujba in lacasul Domnului. Dar se vede ca Dumnezeu nu i-a lasat, Caci unde nu este smerenie - adica sa asculti si de cel mai mic - NU ESTE DUMNEZEU SI-I paraseste DUHUL SFÂNT. Dumnezeu le-a aratat ce au generat. Când faci ceva cu si din mândrie si iubire de stpânie te-ai predat potrivnicului.
    Si apoi daca vroia sa-i trimita pe cineva in ajutor, sunt sigura, ca, daca i-ar fi trimis la timp, nu s-ar fi intamplat nimic . . .
    Le-a aratat ca nu a fost pe Placul Lui, de aceea nu le-a primit nici slujba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ajuta di fereste sa nu se mai iste noi neîntelegeri, eu sunt de departe si nu am auzit de stirea aceasta de la nimeni. Martor îmi este Dumnezeu. Dar una stiu sigur: Daca ajuti la timpul potrivit poti sa previi multe, dar daca nu ajuti la timp . . . se vede . . .

    RăspundețiȘtergere