Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

vineri, 15 august 2014

„Adormirea Maicii Domnului” Hramul Mănăstirii ROHIA

De Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Manastirea „Sfânta Ana” Rohia si-a praznuit hram bisericii. Dupa ce dreptcredinciosii crestini s-au pregatit timp de doua saptamâni cu post si rugaciuni prin participarea la Paraclisul Maicii Domnului, prin marturisire si împartasire cu Trupul si Sângele Domnului s-au îndreptat spre sfânta manastire rugându-se si cântând pricesne în cinstea Maicii Domnului.
La Manastirea Rohia, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasa spre închinare în pridvorul bisericii înca din dimineata zilei de 13 august iar credinciosii au început sa vina cete, cete si au trecut pe la icoana Maicii Domnului pentru a primi binecuvântare.
Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie în ziua praznicului a fost oficiata de catre Înaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Justinian al Maramuresului si Satmarului si Preasfintitul Parinte Episcop Justin Sigheteanul înconjurati de un sobor de 30 de preoti si patru diaconi. La priceasna Preasfintitul Parinte Justin Sigheteanul a rostit un cuvânt de învatatura despre cinstirea Maicii Domnului, demnitatea crestina si româneasca. La sfârsitul sfintei Liturghii, Înaltpreasfintitul Justinian a adresat miilor de credinciosi prezenti un cuvânt de binecuvântare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu