Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

duminică, 20 martie 2016

Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Catedrala mitropolitană din Timișoara

În prima duminică din Postul Sfintelor Paşti, numită şi Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara. Și în acest an, un număr mare de credincioși au participat la sinaxa euharistică, încununând nevoințele ascetice din prima săptămână a Postului Mare prin împărtășirea cu Sfintele Taine.

În cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Banatului a hirotonit pe diaconul Mihail Gavril Piroc în treapta preoției, pe seama Catedralei mitropolitane.

După Sfânta Liturghie, la invitaţia Preasfinţitului Părinte Lukian, Episcopul ortodox sârb al Ungariei şi administrator al Vicariatului ortodox sârb din Timişoara, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a participat, în sala de festivităţi a Episcopiei Ortodoxe sârbe, la vernisarea unei expoziţii de icoane, veritabile comori ale credinței, spiritualității, evlaviei și artei iconografice ortodoxe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu