Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

sâmbătă, 12 martie 2016

Hirotonia noului Mitropolit de Karpenision, în Atena

La Catedrala arhiepiscopală Sfântul Dionisie Areopagitul din Atena a avut loc sâmbătă, 12 martie 2016, hirotonia întru arhiereu a noului Mitropolit de Karpenision, Georgios Rebelos.

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate sâmbătă de Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade, alături de alţi 14 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei, Arhimandritul Georgios Rebelos a fost hirotonit arhiereu, ca urmare a hotărârii Sfântului Sinod.

Arhimandritul Georgios Rebelos a fost ales Mitropolit de Karpenision de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, întrunit în şedinţă extraordinară, în perioada 8 – 10 martie 2016, la Palatul Sinodal din Atena.

Noul Mitropolit de Kasrpenision s-a născut în anul 1963, în satul Kastella din Evia. În anul 1985 a absolvit Academia Pedagogică din Lamia, iar în 1993 Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii din Atena.

În luna septembrie 1994 a fost hirotonit diacon şi ulterior preot de către Preafericitul Părinte Arhiepiscop Ieronim, pe atunci Mitropolit de Teba şi Levadia. Începând cu anul 2008, a slujit ca secretar al comisiilor sinodale, iar din luna octombrie 2014 ca Secretar secund al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu