Există o mișcare de convertire la creștinism în marile metropole iraniene, deși Iranul este clasat al cincilea într-un top al ţărilor persecutoare, care folosesc violenţa şi uciderea pentru a discrimina, intimida şi alunga pe creştini.
Vechea Mesopotamie, spațiu biblic și mai târziu patristic – prin cele două mari centre creștine, Edessa și Emessa – este astăzi un teritoriu în care creștinismul este un subiect interzis. Iranul actual este Republică Islamică.
În ciuda împotrivirii oficiale, conform statisticilor, comunitatea creștină din această țara crește. Agenția de presă ChristianHeadlines.com a publicat, la mijloc de martie 2016, un studiu efectuat în Iran. Concluzia: există o mișcare de convertire la creștinism în marile metropole iraniene, deși Iranul este clasat al cincilea într-un top al ţărilor persecutoare, care folosesc violenţa şi uciderea pentru a discrimina, intimida şi alunga pe creştini.
„Open Doors justifică creşterea convertirilor în această ţară, în care a fi creştin este o crimă, în legătură cu faptul că iranienii realizează adevărata faţă a religiei oficiale – care foloseşte crima şi violenţa pentru a impune credinţa. Neîncrederea oamenilor în guvern şi în liderii politici după alegerile fraudate flagrant în 2009 de către Mahmoud Ahmadinejad, le-a arătat adevărata faţă a oprimării”, spune un activist Open Doors, al cărui nume nu a fost dat publicităţii din raţiuni de securitate.
Dacă acum 40 de ani existau doar 200 de creştini cu origini musulmane, numărul lor astăzi este de 450.000. Iranul are o prezenţă creştină armeană şi asiriană de aproximativ 80.000 de membri. Ei au voie să aibă întâlniri de rugăciune, dar nu le este permis să vorbească iranienilor musulmani despre Mântuitorul Iisus Hristos și despre preceptele religiei creștine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu