Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

duminică, 1 mai 2016

Sărbătoarea Învierii la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

În noaptea Sfintelor Paști, credincioșii buzoieni au primit Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim, la Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului din oraş, și au participat la slujba de Înviere şi la Sfânta Liturghie, oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

La miezul nopţii, mii de credincioşi au venit în fața Catedralei arhiepiscopale din Buzău, pentru a se împărtăși de lumina Învierii lui Hristos și a cânta, împreună cu sfințiții slujitori, troparul acestui mare praznic împărătesc: Hristos a înviat din morți, cu moartea pre moarte călcând, și celor din mormânturi, viață dăruindu-le.
Praznicul Învierii Domnului a continuat, la Catedrala arhiepiscopală, cu slujba Vecerniei, cunoscută în popor sub denumirea de A doua Înviere sau Învierea mică. Aceasta aminteşte de arătarea Mântuitorului Iisus Hristos înviat către Sfinții Săi ucenici, în chiar ziua Învierii, spre seară, când Toma nu se afla împreună cu ei.

În cadrul acestei vecernii speciale, un sobor de slujitori, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, a lecturat textul evanghelic de la Ioan, capitolul 20, versetele de la 19 la 25, în douăsprezece limbi – română, greacă, latină, ebraică, slavonă, rusă, bulgară, engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă – după numărul celor doisprezece Apostoli, care au plecat în lume să-L propovăduiască pe Hristos Cel Răstignit și Înviat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu