Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

duminică, 5 iunie 2016

Cei patru eroi ai SMURD Iași au fost înmormântați

Asistentul medical Gabriel Sandu și pilotul Doru Gavril au fost înmormântați astăzi, 5 iunie 2016, la Cimitirul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, iar medicul Mihaela Dumea – la Cimitirul Buna Vestire din Iași. Cel de-al patrulea membru al echipajului SMURD Iași care și-a pierdut viața în misiune, pilotul Voicu Șocae, a fost dus de vineri seara la Bacău, unde se află familia sa.
Pentru cei trei eroi din Iași, slujba de înmormântare a fost săvârșită la biserica Spitalului „Sfântul Spiridon”. Alături de familiile victimelor, de colegi, prieteni, studenți, pacienți și simpli cetățeni, la slujbă au participat și medicul Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași, secretarul de stat Raed Arafat, precum și alte oficialități.

„Cu adevărat, cei care-și asumă o misiune precum cea a acestor patru eroi, nu o pot face având doar motivații financiare sau profesionale. Nimeni nu poate fi înduplecat să-și asume un asemenea risc dacă nu are o inimă jertfelnică, o disponibilitate de a pune viața semenului său mai presus de propria-i viață. Despre dragoste este vorba aici, mai întâi și dincolo de toate. Iar o astfel de dragoste nu poate să moară sau să fie biruită, chiar dacă, temporar, cei însuflețiți de ea nu mai sunt fizic pentru noi. Ei nu mai sunt printre noi, dar faptele lor rămân în veșnicie; ei nu ne mai bucură cu prezența lor, dar dragostea pentru ei este mai puternică în inimile celor care i-au cunoscut”, a transmis în mesajul său Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne a înmânat, din partea președintelui României, decretele de decorare post mortem: „Știu că aceste decorații sunt doar simbolice, dar le vor aduce aminte copiilor lor au fost și sunt și rămân eroi”.

Toți cei prezenți la slujba de înmormântare și toți cei care au fost în rugăciune alături de eroi s-au rugat ca Dumnezeu să primească și să odihnească în Împărăția Sa sufletele robilor Săi: Mihaela, Adrian-Gabriel, Ilie Doru și Ionuț Voicu. Pomenirea lor să fie din neam în neam și jertfa lor să nu fie uitată niciodată.

În cursul zilei de 2 iunie, un elicopter aparținând SMURD Iași s-a prăbușit în Republica Moldova, în timpul unei acțiuni de salvare. Aceasta a fost a doua tragedie de acest gen din ultimii 10 ani la SMURD Iași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu