Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

duminică, 19 iunie 2016

Procesiunea de Rusalii de la Cluj, condusă de doi ierarhi

Peste 1000 de clujeni au participat duminică, 19 iunie 2016, de praznicul Pogorârii Sfântului Duh, la procesiunea de Rusalii organizată de Arhiepiscopia Clujului pentru cel de-al șaselea an consecutiv.

Căldura de-a afară nu i-a ținut în case pe credincioșii care au vrut să se roage la Vecernia specială a plecării genunchilor, oficiată o dată pe an, de praznicul Rusaliilor.

Pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane, slujba a început la ora 17:00 și a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, dimpreună cu Preasfințitul Gurie al Devei și Hunedoarei. Toți preoții din municipiul Cluj-Napoca au fost de față, alături studenți și elevi ai Seminarului și Facultății de Teologie Ortodoxă cât și de tineri ai asociațiilor ortodoxe de tineret din Eparhie.

După rugăciunile speciale din cadrul Vecerniei Plecării Genunchilor, ierarhii au condus mulțimea într-o procesiune pe străzile din centrul Clujului, în semn de evlavie pentru marea sărbătoare a Pogorârii Sfântului Duh. Deși pentru al treilea an consecutiv, între timp norii s-au adunat deasupra centrului orașului, clujenii nu s-au abătut din drum și au continuat să cânte troparul praznicului, alături de ierarhi și preoți, până la finalul traseului.

Ajunși din nou în fața Catedralei Mitropolitane, cei doi ierarhi invitați au rostit rugăciunile de binecuvântare a țarinilor, specifice praznicului Cincizecimii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu