Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

duminică, 19 iunie 2016

Procesiunea de Rusalii și Vecernia Plecării Genunchilor în Baia Mare

Duminică, 19 iunie 2016, de la ora 17,00, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a participat la Procesiunea de Rusalii, intitulată „Spre Sfânta Treime”, în fruntea a mii de credincioşi. Procesiunea face parte din activităţile Zilelor Culturale ale municipiului Baia Mare, care se desfăşoară în fiecare an, la Pogorârea Sfântului Duh şi la sărbătoarea Sfânta Treime.
De la ora 18,00, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în biserica încă nefinisată, care a fost arhiplină, Vecernia Plecării Genunchilor.

De o frumuseţe deosebită a fost parcurgerea traseului pe străzile municipiului, cât şi sosirea credincioşilor în biserica cea mare a Catedralei, la Vecernia Plecării Genunchilor, direct din Procesiunea „Spre Sfânta Treime”. Pe uşa Catedralei au intrat mii de credincioşi purtând în mâini icoane şi iconiţe, ripide, spice de grâu sfinţite după Sfânta Liturghie de dimineaţă, toţi aducând slavă lui Dumnezeu prin cântări religioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu