Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

miercuri, 24 august 2016

Fragment din moaștele Sfântului Nectarie, dăruit Catedralei arhiepiscopale din Buzău

Credincioșii din cuprinsul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au trăit, zilele acestea, un moment istoric, întrucât au avut bucuria de a se închina la un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Cinstitul odor a fost adus, marți, 23 august 2016, la Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului din municipiul Buzău, de o delegație din Grecia, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Ioil, Mitropolit de Edessa, Pella și Almopia.

Programul liturgic dedicat acestui important eveniment duhovnicesc a început, în seara zilei de marți, cu oficierea slujbei Privegherii de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioil.

La final, ierarhul grec a dăruit Catedralei arhiepiscopale din Buzău racla cu o părticică din moaștele Sfântului Nectarie, după care mii de pelerini au așteptat până la miezul nopții pentru a se închina la sfântul odor.

Miercuri dimineață, 24 august, a fost oficiată slujba Acatistului Sfântului Nectarie, urmată de Sfânta Liturghie, care a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, împreună cu cei doi ierarhi invitați și un numeros sobor de preoți și diaconi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu