Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

marți, 20 septembrie 2016

Biserica din Coșbuc, resfințită la 150 de ani de la nașterea „poetului țărănimii”

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la nașterea poetului bistrițean George Coșbuc, în localitatea sa natală care îi poartă numele, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a resfințit marți, 20 septembrie 2016, biserica parohiei, ce poartă hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Însoțit de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a sosit la Coșbuc în jurul orei 8:30, unde au fost întâmpinați de preotul paroh Iuliu Morariu, autorități locale și credincioși, conform tradiției din această zonă, cu alai de călăreți îmbrăcați în costume populare. După slujba de resfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie, în biserica plină de credincioșii veniți în număr mare din toată zona Năsăudului.

Sfeștanie la casa memorială a poetului

Manifestările au continuat cu o vizită la casa memorială a poetului, acolo unde pot fi regăsite manuscrise şi obiecte care au aparţinut familiei acestuia. Aici, Înaltpreasfințitul Andrei și Preasfințitul Macarie, au oficiat slujba Sfeștaniei, după care Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că această casă memorială este cuprinsă în circuitul turistic al Centrului de Pelerinaje „Renasterea” al Arhiepiscopiei Clujului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu