Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

vineri, 23 septembrie 2016

Centenarul Primului Război Mondial, aniversat la Câmpulung Muscel

Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, a pregătit vineri, 23 septembrie 2016, o serie de evenimente care marchează împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, pe 27 august 1916.

În municipiul Câmpulung Muscel, manifestările au început cu vizita oficială a Președintelui României, Domnul Klaus Iohannis la Mănăstirea Negru Vodă. Excelența Sa, împreună cu multe oficialități guvernamentale, centrale și locale, au participat la Slujba Parastasului oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, pentru eroii neamului căzuți la datorie în Primul Război Mondial.

La ora 14:00, Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Mausoleul de la Mateiaș, monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918. După slujba de pomenire oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Excelența Sa a depus o coroană cu flori peste osemintele eroilor înmormântați în acest loc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu