Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

miercuri, 14 septembrie 2016

Procesiune cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș

În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, mii de credincioși din toate părțile țării au venit la Catedrala mitropolitană din Timișoara, pentru a se ruga ocrotitorului Banatului.

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, programul slujbelor dedicate cinstirii Sfântului Iosif cel Nou a debutat cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Conform tradiţiei, în finalul slujbei de seară, a avut loc tradiţionala procesiune cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, la care au luat parte mii de credincioşi cu lumânări în mână și tineri de la parohiile din Timișoara, implicați în activitățile de cateheză. După procesiune, racla cu Sfintele Moaşte a fost aşezată pe soleea din faţa Sfântului Altar, astfel încât credincioșii să aibă posibilitatea închinării la cinstitele moaște ale Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu