Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

joi, 15 septembrie 2016

Sărbătoarea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș. Bănățenii și-au cinstit ocrotitorul

Mii de credincioși bănățeni au venit la Catedrala Mitropolitană din Timişoara pentru a cinsti pe Sfântul Iosif cel Nou de la Partos, ocrotitorul acestor locuri. De șase decenii timișorenii prăznuiesc al doilea hram al catedralei mitropolitane, pe Sf. Iosif cel Nou, Mitropolitul Timișoarei, cinstit în Biserica Ortodoxă Română în fiecare an la 15 septembrie.

Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. De asemenea, din soborul slujitor au mai făcut parte clerici de la Centrul eparhial, protopopi, strareți și ieromonahi de la mănăstirile din Patriarhia Română.

Cu ocazia hramului, sfintele moaşte vor rămâne spre închinare şi cinstire până vineri, 16 septembrie, când, după Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, săvârşită de la ora 18:00, acestea vor fi reaşezate în locul obişnuit de închinare, din dreapta naosului catedralei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu