Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

miercuri, 2 noiembrie 2016

Sfânta Liturghie Arhierească şi Panihida Mică pentru Î.P.S Justinian

Miercuri, 2 noiembrie 2016, cu începere de la ora 8,00, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, unde se află depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Justinian, Părintele nostru. Slujirea arhierească a fost oficiată în mijlocul unui sobor alcătuit din preoţii din Permanenţa Eparhială, fii duhovniceşti ai Preasfinţiei Sale, cu unii dintre ei ostenind de la înfiinţarea Episcopiei, precum şi slujitori ai Catedralei Episcopale, pe care a iubit-o atât de mult.

S-a oficiat această Sfântă Liturghie ca un omagiu şi pomenire aduse Înaltpreasfinţiei Sale, care a iubit foarte mult liturghisirea, şi pe care a practicat-o cu mare trăire lăuntrică, atât cât puterile l-au slujit, a spus P.S. Iustin Sigheteanul.

Panihida Mică

După Sfânta Liturghie Arhierească, P.S. Iustin şi soborul au oficiat Slujba Panihidei Mici, în prezenţa credincioşilor care au umplut Catedrala.

A fost de remarcat faptul că în rândul credincioşilor s-au aflat foarte mulţi tineri, care au venit la „Patriarhul Maramureşului” ca să-i aducă un ultim omagiu.

Aceasta, pentru că Î.P.S. Justinian a fost ierarhul iubit de toată lumea, din ţară şi din străinătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu