Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

duminică, 8 mai 2016

Hramul bisericii comunității ortodoxe române din Turcia

În Duminica Sfântului Apostol Toma, 08 mai 2016, Biserica „Sfânta Muceniță Paraskevi” din cartierul Hasköy – Istanbul, și-a sărbătorit cel de-al doilea ocrotitor spiritual, pe Sfânta Neomartiră Arghira. În biserica comunității creștinilor ortodocși din Istanbul este adăpostit un fragment din moaștele Sfintei Arghira.

Anul acesta, deoarece ziua prăznuirii Sfintei Mucenițe Aghira a fost în Sfânta și Marea Sâmbătă, slujba de cinstire a sfintei a fost oficiată în Duminica Sfântului Apostol Toma.

Conform tradiției consacrate, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în limbile greacă şi română de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Gennadios de Sassima alături de un sobor de preoți greci din care a făcut parte și Părintele Sergiu Marcel Vlad, parohul bisericii.

La hramul bisericii au participat credincioşi ai ambelor comunităţi creştin-ortodoxe, română și greacă. La Sfânta Liturghie a fost prezent și Excelenţa Sa, dl. Anton Niculae, reprezentant al Consulatului General al României la Istanbul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu