Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

sâmbătă, 7 mai 2016

Ierarhi, preoți și credincioși la pomenirea episcopului Ioachim Mareș, la Catedrala ”Înălțarea Domnului” din Bacău

Un sobor de ierarhi, în frunte cu ÎPS Mitropolit Teofan, a oficiat astăzi, 7 mai, la Catedrala ”Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău, slujba de pomenire a episcopului Ioachim Mareș, la trecerea a șapte ani de la mutarea sa la cele veșnice.

Clopotele Catedralei ”Înălțarea Domnului” au răsunat astăzi în tot orașul Bacău. Au trecut șapte ani de la mutarea la cele veșnice a Episcopului Ioachim Mareș, cel care a pus piatra de temelie a acestui sfânt locaș în anul 1991. În biserica de la demisol, acolo unde își doarme somnul de veci ierarhul, sute de băcăuani au luat parte la slujba de pomenire oficiată de un sobor de ierarhi. Alături de ÎPS Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, s-au aflat ÎPS Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, ÎPS Arhiepiscop Ioachim al Romanului și Bacăului, ÎPS Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos și PS Episcop Corneliu al Hușilor. Parastasul vrednicului de pomenire ierarh a fost precedat de Dumnezeiasca Liturghie săvârșită sub protia ÎPS Mitropolit Teofan, în cadrul căreia copii și vârstnici s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, plinind astfel rânduiala unei zile cu o semnificație duhovnicească aparte.

Un comentariu:

  1. Mult se roagă Biserica Ortodoxă şi pentru cei vii, şi pentru cei morţi. Ea e veriga de legătură dintre viaţa pământească şi cea de după moarte. Şi numai datorită ei, Bisericii, putem deveni cu adevărat vrednici de raiul cel ceresc. S-o cinstim deci, fraţi creştini, cu evlavia cuvenită şi să-i aducem ofrandele binemeritate. Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere