Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

sâmbătă, 7 mai 2016

Lucrările Conferinței preoțești și ale Adunării Eparhiale, la Nürnberg

La Sediul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord din Nürnberg a avut loc în perioada 06 – 07 mai 2016, conferinţa preoţească anuală prezidată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim.

După cum a precizat Ierodiacon Ioan Popoiu, la conferinţă au participat preoții din cele 90 parohii şi filii ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, iar a doua zi, acestora, li s-au adăugat delegații mireni din parohii. Invitatul din acest an al lucrărilor conferinței și adunării eparhiale a fost Părintele Constantin Necula, profesor de omiletică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

La Sfânta Liturghie, sâmbătă, 07 mai 2016, din soborul slujitor au făcut parte Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim şi Preasfinţitul Părinte Episcop Vicar Sofian Braşoveanul, preoți și diaconi ai Arhiepiscopiei. De asemenea, la slujba euharistică au fost prezenți numeroși credincioși din Nürnberg, dar și oaspeți din Germania, Austria și Luxemburg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu