Bun venit tuturor vizitatorilor pe pagina Bisericii Ortodoxe Române!

duminică, 8 mai 2016

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a slujit la Biserica Toma Cozma din Iași

Ca în fiecare an, în Duminica a doua după Paşti, cunoscută sub numele de Duminica Tomei, Biserica „Toma Cozma”, vechi monument istoric al cetăţii Iaşului, a îmbrăcat haine de sărbătoare întru cinstirea Sfântului Apostol Toma și a mărturiei sale despre Hristos Cel Înviat. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a oficiat slujba de sfințire a stranei cu icoane, în care a așezat spre închinare două fragmente din moaștele Sf. Ap. Toma și ale Sf. M. Mc. Ecaterina.
Slujba Botezului pentru doi prunci

Tot în Duminica Sfântului Apostol Toma, IPS Părinte Mitropolit Teofan a fost prezent la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” - Păcurari din Iași, unde a oficiat slujba Botezului pentru pruncul Nicolae, cel de-al treilea copil al părintelui diacon Laurean Mircea, slujitor la Catedrala mitropolitană din Iași.
Și biserica Parohiei Rediu Mitropoliei din Popricani, judeţul Iaşi, a îmbrăcat duminică straie de sărbătoare pentru primirea Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan şi oficierea Tainei Sfântului Botez pentru prunca Maria, primul copil al părintelui Constantin şi al presbiterei Ana-Nicoleta Grigore, născută de sărbătoarea Bunei Vestiri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu